fredag 17 oktober 2014

Är du en stjärna på ditt jobb?

Hej fantastiska executives/assistenter/side-kicks/sekreterare (eller vad ni nu kaller er på jobbet)
Fantastiska är ni i allafall, det är vet jag!
Nästan varje dag är jag i kontakt med andra assistenter, både internt & externt & jag slås ofta av hur duktiga & kloka alla är.
Det känns ibland som att det inte finns några problem i världen som vi inte kan lösa tillsammans, men då pratar jag såklart inte om Ebola, IS & Ukraina utan kalenderpanik, möteslogik & andra vardagsbestyr som är viktiga i den lilla världen där vi rör oss.

Är du en stjärna på ditt jobb eller känner du en?
Missa inte att nominera henne/honom till utmärkelsen Office professional Award 2015 eller är du eller känner du en spirande talang så nominera till Årets Upcoming Office professional.
Mer information finns här: http://www.officeprofessional.se/

Det är bara Jante som säger att du inte kan be din chef eller kollega att nominera dig eller varför inte nominera dig själv?
Du är ju grym!

Trevlig helg på dig förresten, snart är den ju här!






torsdag 9 oktober 2014

Att tanka energi

Att livet rullar på i ett högt tempo är ju numera en del av livet.  Vi rusar fram & försöker hålla jämt  tempo med alla runtomkring & ibland går det så fort så att man nästan blir yr. 
När man är så där stressad så man inte ens tar sig tid att gå på toaletten. Axlarna åker upp & andningen blir ytlig & når inte ner i magen så som den ju borde.  
Det är då man ska ta  sig tid att tanka energi!
Gör någonting som du tycker om. Baka, spring, sy, safta, sylta, läs en bok, ta ett bad eller se en film. Vad som helst som ger dig energi att orka lite till. 
Ikväll har jag varit på en välbehövlig "tankning" & träffat assistent-/nätverkskollegor som jag lärde känna vintern 2012/13 då vi sågs ett par dagar varje månad under ett halvår & de ger mig sån energi. 
Jag blir glad bara att tänka på dem så då är det ännu härligare att ses "IRL". Alla var inte där  & det är inte så konstigt eftersom vi bor utspridda över landet , men vetskapen om att "mina tjejer" finns där ute & i mångt & mycket delar min vardag gör tunga dagar lite lättare. Men nu åker jag hemåt med ny energi i bagaget så att jag klarar mig ett tag till   
Kram på er! 

torsdag 2 oktober 2014

Ändrade planer

Snart har ännu en vecka passerat & jag har hunnit ungefär hälften av det jag hade tänkt. En ganska vanlig vecka alltså. 
Vissa saker har jag aktivt valt bort för att jag inte hunnit & jag har prioriterat om i min lista men när "någon annan" prioriterar åt mig det är då det skaver...
Vem är då den där "någon annan"?
Ibland är det chefen, men oftast är det någon eller någonting som du inte kan kontrollera, mitt fall den här veckan var det tekniken.

I tisdags skulle jag sitta hemma & jobba för min yngsta dotter hade ett läkarbesök inplanerat & jag hade ju ändå en mailbox att rensa, två mötesprotokoll att skriva & en del kallelser att skicka så det passade ju bra att göra det. 
Morgonen började bra & jag fick iväg en hel del som legat & väntat (mognat) ett tag. Helt plötsligt fryser skärmen & jag ser hur program efter program stänger ner.  Jag tänker att det är ju ingen ide att ringa IT innan jag provat att starta om så jag gör det, men vad händer då? Jo när datorn går igång igen inser jag att ett av de två program som jag behöver för att kunna jobba på distans är borta & när jag ringer IT så visar det sig att det avinstalerats & självklart kan det inte återinstalleras om jag inte är på kontoret.. Jo men heja!  
Fungerar inte så bra att jobba då liksom... Jag var så arg så tårarna brände bakom ögonen & jag kände hur axlarna åkte upp & stressknuten i magen växte. 
Så jag gjorde det enda rätta. Jag skrek några väl valda (numera cecurerade) ord & sedan gick jag & städade ett badrumsskåp. 
Det var liksom ingen ide' att hetsa upp sig mer än så eftersom jag inte kunde påverka situationen (jag har långt till jobbet & kan inte bara svänga in & få det fixat) där & då. 
Att-göra-listan blev inte så mycket kortare den dagen, som jag planerat, men oj vilken ordning jag har i badrumsskåpet.