torsdag 18 september 2014

Krama dig själv ibland

Hej mina vänner!
September börjar gå mot sitt slut & den härliga doften av september & oktober börjar smyga fram på morgnarna när termometern har börjat leta sig ner mot nollstrecket i en väldig fart. Det kanske bara är jag som tycker att just de här månaderna doftar på ett särkilt sätt men det doftar höst, klar luft, fallande löv & solkysst kyla.

September & oktober är två underskattade månader enligt mig, vissa ser dem bara som transportsträcka till december men det är två månader som är värda att njuta av.
Det kan ju vara så vackert & härligt den ena dagen men mörkt, kallt & grått den andra. Passa på att njuta av solen & den klara luften de fina dagarna & när det är grått, regnigt & tråkigt; tänd ett ljus istället för att förbanna mörkret.

Det synsättet kan man även ta med sig i sin vardag, på jobbet.
Den ena dagen flyter fram som smort, vi producerar & levererar på löpande band, vi hjälper, stöttar & ser till att allting flyter på. Nästa dag är allt kaos & inget fungerar, tidschemat spricker, folk är stressade & kanske inte visar sina bästa sidor, inte du heller kanske?

När du har de där bra dagarna, ta dig tid till att njuta av dem, spara snälla kommentarer &  meddelanden i hjärtat & i en mapp i din mailbox. Ge dig själv en klapp på axeln, du är bra på ditt jobb, du är en bra kollega & en fantastisk assistent.

När de dåliga dagarna kommer, plocka fram de positiva orden, läs de glada uppmuntrande mailen, ge dig själv en kram (det går faktiskt) & kom ihåg att du är fantastisk!
Du är inte vad du gör & låt inte ett misstag eller misslyckande definiera vem du är som person. Jag är övertygad om att 29 av 30 dagar gör du ett utomordentligt jobb, med en underbar attityd & ett fantastiskt resultat så låt inte den där enda dagen förstöra resten av månaden.
Tänk på att mycket av det just du gör är det ingen annan som kan eller vågar göra.

Här kan du läsa en artikel som summerar vårt jobb på ett ganska roligt sätt





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar